Zoeter Zoetst

Citroen kwarktaart met aardbeien

Citroen kwarktaart met aardbeien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 3,14 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 210 gram digestive koekjes
  • 90 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 500 gram volle kwark
  • 6 blaadjes gelatine
  • 160 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 600 gram aardbeien

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de koekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten roomboter met de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet voor minimaal een kwartier in de koelkast.

3

Rasp de schil van de citroenen. Vang het citroenrasp op in een bakje.

4

Pers het sap uit de citroenen. Doe het sap in een pannetje. Hierin ga je straks de gelatine oplossen.

5

Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

6

Klop de slagroom stijf. Voeg aan het eind de suiker toe. Spatel de kwark en de citroenrasp erdoor.

7

Verwarm de citroensap in het pannetje. Knijp de gelatine uit en roer door de warme citroensap. Schep dit door het kwarkmengsel. Spatel door en schep in de springvorm. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

8

Snijd voor het serveren de aardbeien in stukjes. Verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: