Zuurkoolovenschotel met oude kaas en een vleugje honing mosterd
Ingredients
- 1 kg geschilde kruimige aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 100 ml warme melk
- 70 gram boter
- 200 gram crème fraîche
- 3 tl mosterd
- 2 tl honing
- 100 gram oude kaas
Instructions
1
Meng de zuurkool met 4 el water en breng aan de kook. Laat op laag vuur 25 minuten koken.
2
Schil de aardappels en breng ze aan de kook.
3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
4
Verwarm de melk. Stamp de aardappels samen met de zuurkool, de warme melk en de boter tot een mooie stamppot.
5
Breng op smaak met zout en peper en schep in de ovenschaal.
6
Meng de crème fraîche met de oude kaas, honing en mosterd. Schep dit op de zuurkool.
7
Zet de zuurkoolovenschotel voor 25 minuten in oven.