Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de zuurkool samen met 5 el water op laag vuur in 25-30 minuten gaar. Schil de aardappelen en kook ze gaar in 20 minuten. Bak de spekjes uit. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Meng de zuurkool met de aardappels en stamp samen met de roomboter en melk tot een stamppot. Roer de spekjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met boter. Schep hierin de zuurkoolstamppot. Bestrooi de stamppot met de oude kaas en panko. Schil de appel. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakken. Leg de appelplakken op de stamppot. Bak de zuurkoolovenschotel in 20 minuten gaar.Zuurkoolovenschotel met oude kaas, panko en appel
Ingredients
Instructions
Diner
Zuurkoolovenschotel met oude kaas, panko en appel
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11