Thanksgiving!
Deze heerlijke zoete aardappeltaart wordt in Amerika veel gegeten tijdens Thanksgiving of de kerstdagen. Thanksgiving Day is een nationale feestdag waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Het wordt gevierd op de vierde donderdag in november en is een echt familiefeest. Het eten speelt een grote rol, denk maar eens aan de grote kalkoenen die er dan traditioneel worden geserveerd.
Wij vonden het erg verrassend een taart met zoete aardappelen. We konden ons niet echt voorstellen dat dat heel erg lekker zou zijn… Maar het tegendeel is bewezen, hij was heerlijk.Â
Schil de zoete aardappelen en snijd ze door midden en kook ze gaar in 20 tot 25 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (de bodem en de zijkanten van de springvorm) in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Rasp de citroen. Prak de zoete aardappel fijn. Voeg 125 gram boter toe en mix dit door elkaar heen. Voeg 200 gram suiker, de melk, 2 eieren, de nootmuskaat, kaneel, citroenrasp en vanille-extract erdoor en klop het tot een glad mengsel. Schenk het mengsel in de springvorm en zet het voor 50 tot 55 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en bestrooi deze met poedersuiker. Zoete aardappeltaart
Ingredients
Instructions
No Comments