Diner

Zweedse gehaktballetjes

Al het goeds uit Zweden

Wie kent ze niet de Zweedse gehaktballetjes.. Bekend in Nederland geworden door Ikea. Dit recept komt dicht in de buurt van de bekende gehaktballetjes… 

Zweedse gehaktballetjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4

Ingredients

  • 500 gram gehakt (half om half)
  • 1 ui
  • 6 boterhammen
  • 1 ei
  • 150 ml room
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 5 gram paprikapoeder
  • 5 gram knoflookpoeder
  • 5 gram chilipoeder
  • 5 gram zwarte peper
  • 5 gram korianderpoeder
  • 5 gram piment
  • 1 snufje zeezout
  • 1 el bloem

Instructions

1

Snipper een uitje. Bak het uitje glazig.

2

Rooster de boterhammen en verkruimel ze.

3

Meng de kruiden en het zeezout met elkaar.

4

Meng het gehak met de twee theelepels van de gemengde kruiden, het uitje, de broodkruim en een ei (mocht het gehakt te droog blijven voeg dan wat water toe).

5

Draai er kleine balletjes van.

6

Bak de gehaktballetjes bruin.

7

Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Voeg de room toe en laat de saus even inkoken. Voeg zonodig wat bloem toe om de saus iets in te laten dikken. Breng op smaak met een scheutje sojasaus en zout en peper.

8

Lekker met aardappelpuree en rode bosbessenjam.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply