Zoeter Zoetst

Zoet broodje met amandelspijs en appel

Zoet broodje met amandelspijs en appel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 115 gram amandelen (ongezouten)
  • 40 gram suiker
  • 1/2 appel
  • 1 ei

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Klop het ei los.

3

Snijd de halve appel in stukjes.

4

Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien.

5

Maal in de keukenmachine of met de staafmixer 100 gram amandelen, 40 gram suiker en de helft van het losgeklopte ei tot een glad mengsel.

6

Snijd het bladerdeeg aan beide kanten op gelijke hoogte horizontaal in. Zodat je straks de reepjes bladerdeeg over de vulling kan vlechten.

7

Schep op elk plakje bladerdeeg wat spijs. Verdeel de stukjes appel erover. Vlecht de reepjes over de vulling.

8

Hak de overgebleven amandelen fijn. Bestrijk elk pakketje met het losgeklopte ei en bestrooi met de fijngehakte amandelen.

9

Bak amandelbroodjes in 15 minuten gaar.

[

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply