Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verwarm de oven voor op 170 graden. Wel de rozijnen minimaal 10 minuten in warm water. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de eidooiers met de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, rozijnen, wortelen, 100 gram pecannoten, kaneel en de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Spatel dan voorzichtig de stijf geklopte eiwitten erdoor. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart gaar in 60 tot 70 minuten. Check met een sateprikker of de taart gaar is. Laat de taart afkoelen. We gaan nu roomkaasfrosting maken. Rasp hiervoor de schil van de sinaasappel. Hiervoor mix je de roomboter met de roomkaas, poedersuiker en sinaasappelrasp. Snijd de worteltaart horizontaal doormidden. Verdeel de helft van de roomkaasfrosting tussen de twee taarthelften. Schep de andere helft op de bovenkant van de taart. Bak de overgebleven pecannoten in een droge koekenpan voor ongeveer 4 minuten. Voeg dan 3 el Ahornsiroop toe en bak nog 1 minuut. Laat de noten afkoelen en hak grof. Verdeel over de taart. Worteltaart met roomkaas en pecannoten
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Worteltaart met roomkaas en pecannoten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14