Zoeter Zoetst

Witte chocolade cheesecake met pure chocolade en frambozen

Witte chocolade cheesecake met pure chocolade en frambozen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 3,80 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 160 gram digestive puur chocoladekoekjes
  • 40 gram roomboter
  • 340 ml slagroom
  • 300 gram monchou
  • 200 gram witte chocolade
  • 75 gram pure chocolade en 7 blokjes pure chocolade
  • 30 gram poedersuiker
  • 180 gram frambozen

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de digestive koekjes met pure chocolade. Smelt de roomboter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet minimaal een kwartier in de koelkast.

3

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.

4

Hak 7 blokjes pure chocolade fijn.

5

Klop 300 ml slagroom stijf.

6

Klop de monchou los.

7

Meng de monchou met de slagroom, de pure chocoladestukjes en de gesmolten witte chocolade. Schep in de springvorm en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur, een nachtje mag ook.

8

Voor het serveren smelt je 75 gram pure chocolade samen met de poedersuiker en 40 ml slagroom au bain-marie. Laat een klein beetje afkoelen. Verdeel over de taart. Hierover verdeel je de frambozen en serveer de taart. Als je daarna de taart in de koelkast zet dan wordt de chocoladelaag wat harder. Dit is ook lekker maar wel iets moeilijker te snijden.

 

Vind ons op facebook

You Might Also Like