Witte chocolade cheesecake met lemon curd en Bastogne
Ingredients
- 200 gram Bastogne koekjes
- 140 gram roomboter
- 300 gram monchou
- 300 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- 1 citroen
- 100 gram suiker
- 1 ei
Instructions
Als eerste gaan we de lemon curd maken voor de topping. Lemon curd moet even kunnen opstijven dus je kunt het ook de dag ervoor maken. Hiervoor rasp je de schil van de citroen. Vang dit op. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander schaaltje.
Smelt 60 gram roomboter samen met de suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de boter gesmolten is voeg je het citroensap en het ei toe. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten tot het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verkruimel de Bastognekoekjes en smelt 80 gram roomboter. Meng de roomboter met de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van de lepel. Zet minimaal een kwartier in de koelkast.
Smelt 180 gram witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Klop de monchou los.
Meng de monchou met de slagroom en gesmolten witte chocolade. Schep in de springvorm en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Verdeel voor het serveren de lemon curd over de taart. Ik gebruikte niet alle lemon curd, ongeveer tweederde. De overgebleven lemon curd is heerlijk op ijs of kwark. Hak de overgebleven witte chocolade fijn en bestrooi de taart hiermee.