Diner

Witlofovenschotel met aardappelpuree, kaas en walnoten

Romige witlofovenschotel met aardappelpuree, walnoten en kaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1200 gram witlof
  • 120 gram geraspte belegen kaas
  • 250 ml kookroom
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram walnoten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter.

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen samen met de melk en roomboter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.

3

Snijd de witlof in reepjes. Bak in 10 tot 12 minuten zacht. Voeg de belegen kaas en kookroom toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.

4

Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel hierover de witlof en daarop de walnoten.

5

Bak in 25 minuten in de oven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: