Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met witte chocoladekwark en frambozencompote

Zoete start van de dag

We zijn niet van de hartige ontbijtjes. Wel van de hartige lunch.. Maar ‘s ochtends een plak kaas op je boterham, ons niet gezien. We zijn wel te porren voor zoete ontbijtjes. Voor deze wentelteefjes komen we wel ons bed uit πŸ™‚ Zoet brood met romige witte chocoladekwark en zoete frambozencompote. Het water loopt ons in de mond…

Wentelteefjes met witte chocoladekwark en frambozencompote

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 zoet brood zoals duivekater of briochebrood
  • 200 mililiter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 4 el volle kwark
  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram frambozen
  • 1 tl citroensap
  • 3 el suiker

Instructions

1

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat de witte chocolade wat afkoelen.

2

Roer de gesmolten chocolade door de kwark (4 flinke eetlepels). Klop even goed met een garde tot je een glad mengsel hebt. Zet de kwark even in de koelkast.

3

We gaan nu de compote maken. Doe de frambozen in een pannetje. Voeg hier de suiker en citroensap aan toe. Kook op een laag vuur tot je de gewenste dikte van de compote hebt. Dit duurt een aantal minuten. Laat de compote een klein beetje afkoelen.

4

Klop de eieren los met de melk en de kaneel. Snijd het brood in dikke plakken.

5

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Haal de plakken brood door het melkeimengsel en bak de broodjes aan beiden zijden goudbruin.

6

Serveer per persoon twee sneeΓ«n brood, een lepel kwark en naar smaak de frambozencompote.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply