Lazy Sunday

Warme brie met bladerdeegstengels met kersen

Warme brie met bladerdeegstengels met kersen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 rol vers balderdeeg
  • 1 brie
  • 10 tl kersenjam
  • honing
  • 1 eitje

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3

Rol het bladerdeeg uit en leg het voor je neer als een rechthoek. Snijd het rechthoek in 7 reepjes.

4

Besmeer de reepjes met ongeveer anderhalve theelepel per reepje met de kersenjam.

5

Klop het eitje los.

6

Vouw de reepjes bladerdeeg dicht. Besmeer de reepjes met het losgeklopt eitje. Leg ze op de bakplaat. Draai dan van elk reepje de uiteindes in tegengestelde richting in.

7

Zet ze dan in de oven voor 18-20 minuten. Check tussendoor of ze niet te bruin worden.

8

Snijd ondertussen de brie in. Druip er wat honing over. Zet de brie in de oven voor de laatste 8 minuten.

9

Met de bladerdeegstengels kun je heerlijk dippen in de warme brie.

Vind ons op facebook

You Might Also Like