Survive the snack attack

Twix, zonder geraffineerde suikers

Hemels…

Beide zijn we echte ‘lekkerbekkies’ en zijn we dol op alles met chocola, caramel en koekjes. Omdat we natuurlijk niet uit onze spijkerbroeken willen groeien bedachten we dat een ‘gezonde’ variant een uitkomst was als we zin in wat lekkers hebben. Het knapperige van de koek en de smeuΓ―ge caramel vinden we echt zo’n lekkere combinatie, jullie ook?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 6

Ingredients

  • 20 gram amandelmeel
  • 40 gram speltmeel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 55 gram kokosolie
  • 5 tl vanille extract
  • 250 gram pure chocolade
  • 12 dadels

Instructions

1

Verwarm de over voor op 180 graden.

2

Smelt 100 gram chocolade au bain-marie. Vul hiermee een dunne laag op de bodem en aan de randen van de vorm. We gebruikten een siliconen vorm voor repen met een inhoud van 70 ml, een lengte van 12,5 cm per reep. Zet het een half uur in de koelkast.

3

Smelt 40 gram van de kokosolie.

4

Meng de kokosbloesemsuiker, amandelmeel, speltmeel, gesmolten kokosolie en 2 theelepels vanille aroma met elkaar en kneed het tot een samenhangend deeg.

5

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Zet dit in de oven voor 20 minuten, dit is de koek in de twixreep.

6

Maak dan de vulling door met de staafmixer de dadels, 3 tl vanille aroma, 15 gram gesmolten koksolie te pureren/fijn te malen.

7

Vul de vormpjes met het dadelmengsel en leg hierop de koek. Het is niet erg als je deze in stukjes breekt.

8

Smelt 150 gram chocolade en vul hiermee de vormpjes af. Zet deze nog voor een aantal uur in de koelkast.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply