Zoet, romig en friszuur dessert
In de zomer hebben we wel zin in tiramisu…maar niet in de traditionele tiramisu. De toetjes met fruit zijn dan bij ons altijd zeer welkom. Daarom hebben we deze zomerse tiramisu op tafel gezet. Lekker fris door de frambozen maar romig door de room, mascarpone en witte chocolade. Op onze site staan nog meer tiramisu desserts, zoals een tiramisu met citroen, citroen tiramisu met Limoncello en een aardbeien tiramisu.Â
Pureer 220 gram frambozen tot een gladde massa. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat de witte chocolade een beetje afkoelen. Klop de slagroom stijf. Voeg de poedersuiker toe en de mascarpone. Klop dit even goed door en voeg dan de gesmolten witte chocolade toe. Klop dit tot een gladde massa. Giet 100 ml White choco delight drink (witte chocolade met framboos) in een schaaltje. Leg hier alvast wat lange vingers in. Begin met het opbouwen van de tiramisu. Start met een laag witte chocoladeroom daarop komen de lange vingers die je eerst weekt in de white choco delight drankje. Dan een laagje gepureerde frambozen. Je begint dan weer opnieuw en eindigt met een extra laagje witte chocoladeroom. Hierop komen de frambozen. Zet de tiramisu voor een aantal uren in de koelkast om op te stijven. We gebruikten niet het hele pak lange vingers, we hadden ongeveer een kwart pak over. Tiramisu met witte chocolade en frambozen
Ingredients
Instructions
No Comments