Toetjes/ Zoeter Zoetst

Split bavarois met licor 43

Dronken toetje

De Split cocktail is een van mijn favoriete drankjes… Absoluut geen moeilijk drankje om te maken. Je vult een deel van het glas met Licor 43, dan vul je je glas verder met verse jus d’orange en hierop komt een lekkere toef slagroom. Het smaakt naar het Split ijsje maar dan met Licor 43. Heerlijk! Maar genoeg over een van mijn lievelingsdrankjes… Deze bavarois is gebaseerd op dit drankje. Het lijkt moeilijk om een bavarois te maken maar dat is het echt niet. Dus laat je daar niet door tegen houden. We zijn benieuwd wat jullie vinden van dit toetje

Split bavarois met licor 43

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Nicole Serves: 4

Ingredients

  • 2 blaadjes gelatine
  • 70 mililiter volle yoghurt
  • 250 mililiter slagroom
  • 70 mililiter Licor 43
  • 70 gram suiker
  • 80 mililiter sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel

Instructions

1

Week 2 blaadjes gelatine in koud water gedurende 10 minuten.

2

Rasp de schil van de sinaasappel.

3

Verwarm in een pan de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, de suiker en de Licor 43. Breng dit aan de kook en zet het gas uit als het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de sinaasappelsap in de pan.

4

Vul een kom met koud water. De kom moet groter dan de pan zijn.

5

Zet de pan in de kom. Voeg de yoghurt toe en laat het mengsel afkoelen. Roer af en toe goed door en vervang af en toe het water zodat het water in de kom echt koud blijft. Je zult zien dat het mengsel langzaamaan wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer een half uurtje tot drie kwartier.

6

Klop ondertussen de slagroom stijf. Zet deze terug in de koelkast tot het sinaasappelmengsel lobbig is geworden.

7

Meng de slagroom met het sinaasappelmengsel.

8

Vul de glaasjes met het mengsel en zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply