Een goed gevulde cake is altijd lekker. Deze wintercake vulde ik met stoofperen (heerlijk) en witte chocolade. Ik verving een deel van de suiker door vanillesuiker. Resultaat is een lekker romige winterse cake met lekker veel fruit. Geniet er lekker van.
Stoofperencake met witte chocolade
Ingredients
- 225 gram suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 250 gram roomboter
- 5 eieren
- 250 gram bloem en 2 el bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 400 gram stoofperen (400 gram na het verwijderen van het klokhuis)
- 100 gram witte chocolade
- cakevorm van 30 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.
Snijd de stoofperen in stukjes en dep goed droog met keukenrol. Meng met 1 el bloem. Hak de witte chocolade grof. Bestrooi met 1 el bloem.
Klop de roomboter samen met de suiker en vanillesuiker in 5 minuten luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei als de vorige helemaal is opgenomen.
Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Spatel voorzichtig de stukjes stoofpeer en witte chocolade erdoor. Schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 65 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de satéprikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
Wacht een paar minuten en haal dan de cake uit de vorm. Laat de cake afkoelen.




