Spaghetti carbonara met gegrilde asperges
Ingredients
- 2 uien
- 200 gram spaghetti
- 40 gram Parmezaanse kaas (gemalen)
- 2 eieren (L)
- 8 witte asperges
- Olijfolie
- Extra nodig: een grillpan of grillstand van de oven.
Instructions
Breng een pan met water aan de kook voor de asperges en een andere pan voor de spaghetti.
Schil de asperges en verwijder het houtachtige gedeelte. Kook ze 5 minuten en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht.
Snipper ondertussen de uitjes. Bak de ui op laag vuur.
Klop de eieren los met de Parmezaanse kaas. Voeg flink wat peper toe.
Kook de spaghetti volgens de bereidingstijd op de verpakking.
Bestrijk de asperges met wat olijfolie. Grill de asperges totdat ze mooie bruine streepjes krijgen.
Giet de spaghetti af. Voeg de uien toe. Roer het ei-kaasmengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de gegrilde asperges.