Toetjes

Slagroom kwarktoetje met lemon curd en aardbeien

Slagroomkwarktoetje met aardbeien en lemon curd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,33 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 200 gram volle kwark
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram suiker en 2 el suiker
  • 1 citroen
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei

Instructions

1

Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moeten even kunnen afkoelen en kunnen opstijven in de koelkast. Je kunt de lemon curd ook al een dag van te voren maken. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander schaaltje.

2

Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je een ei toe en de citroensap toe. Roer dit goed door. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast tot gebruik.

3

Snijd de aardbeien in stukjes.

4

Klop de slagroom stijf. Spatel 2 el suiker en de kwark erdoor.

5

Schep in elk glas een laagje slagroomkwark. Verdeel hierover een laagje lemon curd. Hierop schep je een laagje slagroomkwark. Verdeel hierover wat aardbeien. Hierop schep je weer wat slagroomkwark. Verdeel erover de lemon curd en aardbeien. Je kun de toetjes direct serveren of nog even laten staan in de koelkast.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: