Sinterklaas

Sinterklaasscones met kruidnoten, room en Speculoos

Sinterklaas scones met kruidnoten, slagroom en Speculoos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 9 a 10 stuks

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker en 2 1/2 el suiker
  • 2 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 40 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 95 ml karnemelk
  • 375 ml slagroom
  • 80 gram kruidnoten
  • 4 el Speculoos
  • Extra nodig: uitsteekvormpje van 5 a 6 cm

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hak de kruidnoten door de helft.

3

Doe 50 gram suiker, bloem, bakpoeder en zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf door de bloem tot je een kruimeldeeg hebt. Voeg een eitje en de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed de kruidnoten erdoor.

4

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 1/2 cm. Steek er met het uitsteekvormpje 9 tot 10 rondjes eruit. Leg deze op de bakplaat. Klop het andere eitje los en bestrijk hier de scones mee.

5

Bak de scones in 15 minuten goudbruin.

6

Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg 2 1/2 el suiker toe en klop nog even door.

7

Verwarm kort de Speculoos in een pannetje.

8

Snijd de scones open. Vul met slagroom en verdeel de Speculoos erover.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: