Romige courgettesoep met blauwe kaas
Ingredients
- 2 courgettes
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 100 gram blauwe kaas
- 1 1/2 groentebouillonblokje
- 150 ml kookroom
Instructions
1
Breng 800 ml water aan de kook en los daarin de groentebouillonblokjes op.
2
Snijd de courgettes in plakken. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de courgetteplakken in de grillpan of onder de grill van de oven.
3
Hak de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in wat olie glazig. Voeg dan de courgette toe. Bak een paar minuten mee.
4
Voeg de blauwe kaas toe en laat smelten.
5
Voeg dan de bouillon en kookroom toe. Laat 10 minuten koken en pureer de soep dan. Breng zonodig op smaak met zout en peper.