Rabarbercrumble
Ingredients
- 500 gram rabarber
- 140 gram suiker
- 1/4 tl kaneel
- 130 gram bloem
- 100 gram koude roomboter
- Serveer eventueel met wat crème fraîche of een bolletje (vanille) ijs
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
2
Snijd de rabarber in stukjes. Verwarm de rabarber in een pan samen met de kaneel en 40 gram suiker. Zet na een minuutje of 6 a 7 het vuur uit.
3
Doe de suiker, bloem en een snuf zout in een kom. Snijd de koude roomboter in blokjes. Kneed met vingertoppen tot een kruimeldeeg.
4
Schep de rabarber in de ovenschaal. Verdeel hierover het kruimeldeeg.
5
Bak de crumble in het midden van de oven voor 25 tot 30 minuten. Serveer eventueel met wat crème fraîche of een bolletje (vanille) ijs. Zonder is overigens ook heerlijk.