Toetjes

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 500 gram rabarber
  • 140 gram suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 130 gram bloem
  • 100 gram koude roomboter
  • Serveer eventueel met wat crème fraîche of een bolletje (vanille) ijs

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

2

Snijd de rabarber in stukjes. Verwarm de rabarber in een pan samen met de kaneel en 40 gram suiker. Zet na een minuutje of 6 a 7 het vuur uit.

3

Doe de suiker, bloem en een snuf zout in een kom. Snijd de koude roomboter in blokjes. Kneed met vingertoppen tot een kruimeldeeg.

4

Schep de rabarber in de ovenschaal. Verdeel hierover het kruimeldeeg.

5

Bak de crumble in het midden van de oven voor 25 tot 30 minuten. Serveer eventueel met wat crème fraîche of een bolletje (vanille) ijs. Zonder is overigens ook heerlijk.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: