Rabarber cheesecake
Ingredients
- 175 gram sprits
- 50 gram roomboter
- 300 gram Monchou
- 300 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 60 gram suiker en 3 el suiker
- 500 gram rabarber
- 3 tl citroensap
- 2 el maïzena
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm van 18 cm met bakpapier.
Verkruimel de Sprits koekjes. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten roomboter met de koekkruimels. Schep dit op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
Klop de slagroom stijf samen met het zakje klopfix.
Klop de Monchou los met 3 el suiker. Meng de Monchou met de slagroom. Schep in de springvorm en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Snijd de rabarber in stukjes. Doe in een pan met 60 gram suiker en de citroensap. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken op laag vuur. Roer af en toe door.
Meng de maïzena met 4 el water. Voeg al roerend rustig het maïzenapapje toe. Laat nog even koken. Zet het vuur dan uit en laat de rabarbercompote afkoelen. Als de taart voldoende is opgesteven kun je rabarbercompote erop scheppen.