Chocolademousse met koffiecrème
Ingredients
- 3 eieren
- 130 gram pure chocolade
- 2 el suiker en 1 tl suiker
- 50 ml slagroom
- 50 gram mascarpone
- 1 tl espressopoeder
Instructions
Voor ouderen, zwangeren en kinderen onder de 5 jaar niet geschikt door het gebruik van rauwe eieren. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf samen met een snuf zout in een schone kom.
Klop de eidooiers los met 2 el suiker.
Meng de gesmolten chocolade met de eidooiers. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
Schep in 4 glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur tot 4 uur. Nadat de chocolademousse genoeg is opgesteven kun je de koffiecrème erop doen. Hiervoor klop je de slagroom samen met de mascarpone, 1 tl suiker en 1 tl espressopoeder lobbig. Verdeel over de chocolademousse. Je kunt hem direct serveren of nog even in de koelkast laten opstijven.