Diner

Pompoenrisotto met rozemarijn

Pompoenrisotto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 700 gram stukjes flespompoen
  • 3 1/2 el olijfolie
  • 1 1/2 el gedroogde rozemarijn
  • 300 gram risotto
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram roomboter
  • 2 1/2 bouillonblokje

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Meng de stukjes flespompoen met de olijfolie en rozemarijn. Bestrooi met zout en peper.

3

Bak de pompoen in 40 minuten gaar in de oven. Schep af en toe om.

4

Maak de bouillon door 1250 ml water aan de kook te brengen en de bouillonblokjes hierin op te lossen.

5

Hak de ui en teentjes knoflook fijn.

6

Verwarm wat olie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook glazig.

7

Voeg de risotto toe. Bak deze een minuut of twee mee.

8

Voeg een soeplepel bouillon toe. Blijf goed roeren in de risotto. Als de bouillon helemaal goed is opgenomen door de rijst voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. De risotto is in ongeveer 20-25 minuten gaar.

9

Pureer de helft van de pompoen fijn.

10

Roer de pompoepuree, roomboter en Parmezaanse kaas door de risotto. Schep dan de stukjes pompoen erdoor en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: