Pokebowl met mango en sriracha mayonaise
Ingredients
- 200 gram sushirijst
- 3 el rijstazijn
- 2 tl suiker
- 1 grote mango of 2 kleine
- 100 gram edamerbonen (bevroren)
- 1/2 halve komkommer
- 2 handjes cashewnoten
- sriracha mayo
Instructions
1
Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook voor de edamerbonen.
2
Snijd de mango in stukjes.
3
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange dunne plakken.
4
Kook de edamerbonen in 8 minuten gaar.
5
Kook de rijst volgens de bereidingstijd op de verpakking. Meng de rijstazijn met 2 tl suiker en een snuf zout. Roer door de sushirijst heen en laat even staan.
6
Maak twee kommetjes op door de sushirijst in het midden te scheppen. Eromheen verdeel je de mango, edamerbonen en komkommer. Hak de cashewnootjes grof en verdeel over de twee kommen. Verdeel erover naar smaak Sriracha mayo.