Vul een maatbeker met 150 ml lauwwarm water. Voeg de suiker en gist toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de olijfolie en het zout in het kuiltje. Voeg dan het gistmengsel toe aan de zijkanten van de bloem. Kneed dit minimaal 5 minuten tot een elastisch deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met vershoudfolie een uur rijzen op een warme plek bij de verwarming. Verwarm de oven voor op 240 graden. Leg een bakpapier op de ovenplaat. Wok de spinazie even kort. Laat goed uitlekken. Snijd de feta in stukjes. Rol het deeg uit tot de vorm en grootte van een pizza. Bestrijk de pizza met de creme fraîche. Breng op smaak met peper. Beleg de pizza met de spinazie en feta. Bak de pizza in de oven voor 10 tot 15 minuten. Bestrooi naar smaak met pijnboompitjes. Pizza met creme fraîche, spinazie en feta
Ingredients
Instructions
Diner
Pizza met creme fraîche, spinazie en feta
1
2
3
4
5
6
7
8
9
2 Comments
Evelien
oktober 17, 2019 at 3:54 pmHeel erg lekker! En heel makkelijk om zelf pizzadeeg te maken! Ik heb er zelf nog een beetje fijngesneden chilipeper overheen gedaan. Dit is een blijvertje!
admin
oktober 17, 2019 at 4:23 pmWat leuk om te horen. Goed idee om er een chilipepertje over heen te doen.