Ontbijt en lunch

Pistache cruffins

Pistache cruffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 190 gram (ongezouten) pistachenoten
  • 1/2 ei
  • 60 gram suiker
  • Extra nodig: muffinbakblik

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet 6 holtes van het muffinbakblik in met boter.

3

Maal 150 gram pistache fijn. Kluts het eitje los. Meng de gemalen pistache met de suiker en de helft van het losgeklopte eitje. Kneed dit tot een mooi pistachespijs.

4

Rol het deeg uit. Druk de naden dicht. Snijd het rechthoekig deeg op de snijlijnen in 3 vierkantjes.

5

Verdeel de pistachespijs oven de deegvierkantjes. Niet overal hoeft wat te zitten. Hak de overgebleven pistachenoten fijn en verdeel deze er ook over.

6

Rol de vierkantjes strak op. Druk goed plat.

7

Snijd dan over de lengte de rol in tweeën. Leg het deegrolletje met de open kant naar boven opgerold in het muffinbakblik.

8

Bak de cruffins in 14-16 minuten gaar.

Vind ons op facebook

You Might Also Like