Perzik kruimelkoek
Ingredients
- 230 gram bloem
- 200 gram suiker
- 190 gram roomboter
- 300 gram roomkaas
- 1 ei
- 7 perziken
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.
Kneed 130 gram bloem, 110 gram roomboter, 50 gram suiker en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bakvorm en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de plaatkoek in 20 minuten goudbruin. Laat daarna afkoelen.
Snijd ondertussen de perziken in stukjes en dep een klein beetje droog met wat keukenpapier.
Klop de roomkaas los met het ei en 50 gram suiker. Verdeel de roomkaas over de plaatkoek.
Verdeel hierover de stukjes perzik.
Snijd 80 gram roomboter in blokjes. Meng deze met 100 gram suiker, 100 gram bloem en een snuf zout. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel dit over de plaattaart en bak deze in 60-70 minuten gaar.
Laat goed afkoelen en zet dan in de koelkast voor een paar uurtjes om verder op te stijven.