Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verkruimel de Oreo koekjes en smelt de roomboter. Meng de roomboter met Oreo kruimels. Schep in de springvorm en druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten. Klop de monchou los. Klop de slagroom stijf samen met de basterdsuiker. Meng de monchou met de slagroom. Schep in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. In de tussentijd gaan we de kersenvulling maken. Laat daarvoor de kersen in een vergiet uitlekken. Vang het sap op. Doe de kersen in een pan. Voeg hieraan toe 150 ml van het opgevangen sap. Breng dit aan de kook. Ondertussen maken we een papje van 1 el maΓ―zena, 40 gram suiker, 1 tl limoensap en 1 el kersensap. Zodra de kersen koken voeg je het papje toe, roer door en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Laat de kersenvulling afkoelen in een lage bak met folie op de kersenvulling. Schep de kersenvulling op de taart en zet tot gebruik in de koelkast. Oreotaart met kersen
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Oreotaart met kersen
1
2
3
4
5
6
7
8
9