Happy new year!
Oliebollen en champagne om het jaar goed af te sluiten! Dit recept hebben we gekregen van onze ouders. Zij bakten altijd erg veel oliebollen aan het eind van het jaar. Heerlijk!Â
Zeef de bloem in een grote kom. Verwarm 200 ml melk tot lauwwarm en los hierin de verkruimelde gist en de suiker op. Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin het gistmengsel. Laat dit 10 minuten staan. Rasp de appel grof. Smelt de boter en laat het wat afkoelen. Meng dan de rest van de melk, het zout, de rozijnen en krenten, het citroensap, de geraspte appel, de gesmolten boter en de sukade naar smaak door de bloem. Roer dit alles tot een glad beslag. Laat dit afgedekt met een theedoek op een warme tochtvrije plek 1 uur rijzen. Verwarm de olie tot ongeveer 175 graden. Schep met de ijsschep bolletjes uit het deeg en laat deze in de olie glijden. Bak de oliebollen in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenrol. Oliebollen
Ingredients
Instructions
No Comments