Op verzoek van mijn zoon Melle bakten we deze Monchoutaart met Twix en karamelsaus. Hij heeft deze gisteren getrakteerd tijdens zijn slaapfeestje voor zijn verjaardag. De jongens hebben er van gesmikkeld.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Smelt de roomboter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter en schep dit in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Hak twee Twixen (dus 4 repen) en de pure chocolade grof. Klop de monchou los met twee eetlepels suiker. Meng de monchou met de slagroom. Schep hierdoor de stukjes Twix en chocolade. Schep het monchoumengsel in de springvorm en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. We gaan nu de karamelsaus maken. Hiervoor doe je 100 gram suiker in een pan. Voeg hier 25 ml water aan toe. Zet het vuur aan en laat de suiker karameliseren. Je mag niet roeren in de pan. Wacht tot de suiker goudbruin kleurt. Verwarm ondertussen in een andere pan de slagroom tot het bijna kookt. Voeg dan de slagroom toe aan de karamel. Pas op want dit kan spetteren en wat klonteren. Blijf roeren totdat alle klontjes zijn verdwenen en er een gladde saus is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer dan de boter er door. Laat de karamelsaus wat afkoelen. Hak de 3 chocoladekoekjes en de 2 Twixen (dus 4 repen) grof. Decoreer hier de taart mee. Giet de karamelsaus erover. Monchoutaart met Twix en karamelsaus
Ingredients
Instructions
No Comments