Mmmm monchou…
Ik ken bijna niemand die niet van monchoutaart houdt. De klassieke variant is de monchoutaart met een koekjesbodem van biscuitjes en met een topping van kersen of aardbeien. Een bodem van bastognekoekjes is ook erg lekker. Maar we ontdekten dat een bodem van stroopwafelkruimels heerlijk is. De stroopwafelbodem combineert goed met appel en de zoete monchou.Β Gekaramelisserde appeltjes zijn zo gemaakt en erg lekker. We zijn benieuwd of jullie deze monchoutaart wel eens gaan maken.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de springvorm in met boter. Verkruimel in de keukenmachine 6 stroopwafels. Smelt 40 gram boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter met de stroopwafelkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast. Klop de slagroom met de klopfix stijf. Klop de monchou samen met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker los. Meng de monchou met de slagroom, klop dit even door totdat het een glad mengsel is geworden. Giet het mengsel in de springvorm. Zet de taart voor minimaal 2 uur (het liefst langer) in de koelkast. Voor het maken van de topping snijd je de appels in schijfjes. Smelt 40 gram boter in een koekenpan. Voeg de appeltjes toe. Voeg dan vervolgens de suiker, citroensap en kaneel toe. Bak de appeltjes ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat de topping afkoelen. Maak de monchoutaart af door de appeltjes bovenop de taart te leggen. Verkruimel de overgebleven stroopwafel en bestrooi deze over de appeltjes. Monchoutaart met stroopwafel en gekarameliseerde appeltjes
Ingredients
Instructions
No Comments