Zoeter Zoetst

Mascarponetaart met Oreo bodem en bessencompote

Mascarponetaart met Oreo bodem en bessencompote

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 300 gram Oreo koekjes
  • 75 gram roomboter
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gram suiker
  • Voor de compote
  • 400 gram blauwe bessen uit de diepvries
  • 3 tl citroensap
  • 90 gram suiker
  • 2 el maïzena

Instructions

1

Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de Oreo koekjes en smelt de roomboter. Meng dit met elkaar en schep dit in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van de lepel en zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

4

Klop de mascarpone kort los met de vanillesuiker en suiker. Meng de slagroom erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en zet in de koelkast voor minimaal 8 uur.

5

Voor de compote doe je de blauwe bessen met de suiker (90 gram) en citroensap in de pan. Kook dit ongeveer 8-10 minuutjes. Maak een maïzenapapje, dit doe je door 2 el maïzena te mengen met 4 el water. Roer dit door de blauwe bessen. Breng kort nog even aan de kook en haal dan de pan van het vuur. Als de compote is afgekoeld verdeel je hem over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply