We gaan als eerste de karamel maken. Doe hiervoor 135 gram suiker in een pan. Voeg hier 35 ml water aan toe. Zet het vuur aan en laat de suiker karameliseren. Je mag hierbij niet roeren. De pan wat heen en weer walsen mag wel. Als de suiker begint te kleuren verwarm dan in een andere pan 135 ml slagroom tot aan het kookpunt. Wanneer de suiker een mooie bruine kleur krijgt voeg je de warme slagroom toe. Roer even goed door met een garde totdat de karamel glad is. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Klop 270 ml slagroom, de mascarpone, gecondenseerde melk en vanillemerg tot een lobbige massa. Bekleed een cakevorm (30 cm) met huishoudfolie. Breek de bastognekoekjes in stukjes. We gaan de ijstaart opbouwen. We maken hiervoor 5 laagjes met het mascarpone slagroomijs en 4 laagjes met de karamel en de bastognekoekjes. Eindig en start met een laag mascarponeijs. Zet de ijstaart voor minimaal een uur of 8 in de diepvries.Mascarpone slagroom ijstaart met bastogne en karamel
Ingredients
Instructions
Ijsjes/ Zoeter Zoetst
Mascarpone slagroom ijstaart met bastogne en karamel
1
2
3
4
5
6
7