Pasen/ Zoeter Zoetst

Marmercake met Advocaat

Marmercake met Advocaat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren (m)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 5 el melk
  • 3 el cacao
  • 100 ml Advocaat

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

2

Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig.

3

Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

4

Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Schep 1/3 van het beslag in een andere kom.

5

Meng de melk met de cacao. Meng dit door het beslag dat je net in een andere kom hebt gedaan.

6

Schep de helft van overgebleven beslag in de cakevorm. Schep hierop het chocoladebeslag en daarover verdeel je weer het overgebleven beslag. Met een mes roer je kort door het beslag zodat je een marmereffect krijgt.

7

Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Wanneer de cake gaar is komt de sateprikkker er schoon uit.

8

Laat de cake afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de cake met Advocaat en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: