Lemon curd cheesecake met aardbeien
Ingredients
- 175 gram sprits
- 110 gram roomboter
- 300 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 300 gram Monchou
- 100 gram suiker en 3 el suiker
- 1 citroen
- 300 gram aardbeien
- 1 ei
- Een springvorm van 18 cm
Instructions
Als eerste gaan we de lemon curd maken. Deze stap kun je het beste een dag van tevoren doen zodat de lemon curd nog goed kan opstijven in de koelkast. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang dit op in een ander schaaltje.
Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je het ei en de citroensap toe. Roer dit goed door en verwarm dit in 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast tot gebruik.
Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier. Verkruimel de spritskoekjes en smelt 50 gram roomboter. Meng de gesmolten roomboter met de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
Klop de slagroom stijf met de klopfix.
Klop de monchou los met 3 el suiker. Meng de monchou met de slagroom en schep in de springvorm. Laat minimal 4 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren schep je op elke stuk taart wat lemon curd en verdeel je wat aardbeien erover. Lemon curd kan soms wat gaan 'lopen' daardoor schep je dit pas voor het serveren op de taart.