We gaan eerst de banketbakkersroom maken. Hiervoor verwijder je het merg uit het halve vanillestokje. Doe het vanillemerg samen met het halve vanillestokje en 225 ml melk in een pan en breng aan de kook. Klop ondertussen de suiker samen met de eidooier en 25 ml melk. Voeg de maΓ―zena toe en klop nog eventjes door. Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje. Giet dan de helft van de melk al kloppend bij het eidooier suikermengsel. Giet dit weer terug bij de kokende melk. Laat dit al roerend op laag vuur nog 1 minuut koken. Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Je kunt de banketbakkersroom ook een dag van tevoren maken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter. Snijd het briochebrood in 12 plakken. Bestrijk een zijde van de plakken brood met de gesmolten boter. Duw voorzichtig de sneetjes brood in de muffinholtes met de beboterde kant naar beneden. Verdeel over elk broodje 1 tl lemon curd. Klop de banketbakkersroom even los en vul de broodjes met banketbakkersroom. Bak in de oven voor 20 minuten. Eventueel kun je nog een klein beetje lemon curd op de bovenkant van de broodjes toevoegen na het bakken. Lemon curd roombroodjes
Ingredients
Instructions
Ontbijt en lunch/ Pasen
Lemon curd roombroodjes
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10