Ontbijt en lunch/ Pasen

Kwarkbol met mango en witte chocolade

Kwarkbol met mango en witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 250 gram mango
  • 220 gram bloem
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 20 gram roomboter
  • 120 gram witte chocolade
  • 220 gram volle kwark
  • 1 zakje bakpoeder

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed de bodem van de springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

3

Snijd de mango in stukjes en dep droog. Hak 100 gram witte chocolade fijn.

4

Smelt 20 gram roomboter.

5

Meng in een kom de bloem, de bakpoeder, witte basterdsuiker en een snuf zout.

6

Roer met een spatel de eieren, de kwark, de gesmolten boter en vanille extract erdoor.

7

Roer de stukjes mango en witte chocolade door het beslag.

8

Schep het beslag in de springvorm en bak de kwarkbol in 55-60 minuten gaar. Check met een satΓ©prikker of de kwakbol gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de kwarkbol gaar.

9

Hak de overgebleven witte chocolade fijn en bestrooi hiermee de kwarkbol.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: