Toetjes

Lava cakejes met witte chocolade en Advocaat

Lava cakejes met witte chocolade en Advocaat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 100 ml Advocaat
  • 200 gram witte chocolade
  • 120 gram roomboter
  • 130 gram pure chocolade
  • 2 eieren en 2 eidooiers
  • 40 gram suiker
  • 1 el cacao
  • 50 gram bloem
  • Extra nodig: 6 ovenschaaltjes met een omtrek van 8 cm en een bakje van 12 bij 8 cm

Instructions

1

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de Advocaat erdoor. Schep het chocolade Advocaat mengsel in het bakje van 8 bij 12 cm. Laat opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur, langer mag ook.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Vet de ovenschaaltjes in met boter.

4

Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker romig.

5

Smelt de pure chocolade samen met de roomboter.

6

Spatel voorzichtig de bloem, cacao, snuf zout en de gesmolten pure chocolade door het eimengsel.

7

Schep een klein laagje van het pure chocolademengsel in de ovenvormpjes. Verdeel met een lepel de witte chocolade met Advocaat over de 6 vormpjes. Het witte chocolade mengsel met Advocaat blijft zacht dus scheppen met een lepel is het handigste. Vul de vormpjes verder af met het pure chocolademengsel.

8

Bak de lava cakejes in 10-12 minuten in de oven en serveer warm.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: