Diner

Lasagne met Grana Padano bechamelsaus

Lasagne met bechamelsaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram wortels
  • 800 gram champignons
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 330 ml frito
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 groenten bouillonblokje
  • Lasagnebladen
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • 100 gram Grana Padano

Instructions

1

Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed.

2

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

3

Snijd de bleekselderij en wortels in plakjes.

4

Snijd de champignons in plakjes.

5

Verhit wat olie in een pan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg dan prei, bleekselderij en wortels toe. Bak 10 minuten.

6

Voeg dan de champignons toe. Bak deze 7 minuten mee.

7

Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe. Roer door.

8

Roer er dan de frito, tomatenblokjes en het bouillonblokje door. Laat op laag vuur 30 minuten sudderen.

9

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat boter.

10

We gaan nu de bechamelsaus maken. Hiervoor smelt je de roomboter. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak deze 3 minuten mee. Roer regelmatig. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk toe. Doe dit rustig. Laat de bechamelsaus op laag vuur al roerend 2 tot 3 minuten zacht koken. Voeg de Grana Padano toe en roer totdat je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met zout en peper.

11

We gaan nu de lasagne opbouwen. Start met een laagje saus. Hierop leg je wat lasagnebladen. Dan weer een laagje saus en lasagnebladen etcetera. Je eindigt met een dun laagje saus met daarop de bechamelsaus.

12

Bak de lasagne in 30 minuten gaar in de oven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: