Kruimeltaart met rabarber, aardbeien en pistache
Ingredients
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram bloem
- 210 gram roomboter
- 80 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 limoen
- 100 gram pistachenoten (ongezouten)
- 150 gram suiker en 4 el
- 500 gram rabarber
- 400 gram aardbeien
- 4 el custardpoeder
Instructions
Rasp de schil van de limoen. Pers het sap uit de limoen en vang op in een bakje.
Meng het zelfrijzend bakmeel met 110 gram roomboter, de witte basterdsuiker, 1 ei, vanillesuiker, de limoenrasp en een snuf zout. Kneed tot een samenhangend deeg en verpak in huishoudfolie en leg een half uur te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het andere eitje los. Maal de pistachenoten fijn. Meng de fijngemalen pistachenoten met 50 gram suiker, 1 tl limoensap en de helft van het losgeklopte eitje. Kneed tot een samenhangend mengsel en zet tot gebruik in de koelkast.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
Voeg een klein beetje van het overgebleven losgeklopte eitje aan het pistachespijs toe zodat de spijs goed smeerbaar is. Verdeel over de bodem van de taart.
Snijd de rabarber en aardbeien in stukjes. Meng in een kom met 4 el suiker en 4 el custardpoeder.
Schep in de springvorm en druk goed aan met je handen.
Voor de kruimellaag snijd je 100 gram boter in blokjes. Doe deze in een kom samen met de bloem, 100 gram suiker en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel over de taart.
Bak de taart in 55-65 minuten gaar. Check na drie kwartier of de bovenkant niet te donker wordt. Dek zo nodig af met een bakpapiertje of een velletje aluminiumfolie. Laat de taart goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.