Toetjes

Kersencrumble met pure chocolade en stracciatella ijs

Kersencrumble met pure chocolade en stracciatella ijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 300 gram kersen
  • 2 blokjes pure chocolade
  • 50 gram (koude) roomboter
  • 50 gram suiker
  • 65 gram bloem
  • 2 bolletjes stracciatella ijs

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Vet een ovenschaaltje in met boter.

3

Laat de kersen uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Hak de pure chocolade fijn en verdeel over de kersen.

4

Snijd de koude boter in blokjes. Meng de boterblokjes met de bloem, suiker en een snuf zout. Kneed met je vingers tot een kruimeldeeg. Verdeel het deeg over de kersen.

5

Bak de crumble in 25 minuten goudbruin. Haal het ijs 10 tot 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Serveer de crumble met een lekkere bol stracciatella ijs.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: