Toetjes

Karameltiramisu

Karameltiramisu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram suiker en 2 el suiker
  • 25 gram roomboter
  • 60 gram lange vingers
  • 60 ml espresso

Instructions

1

We gaan eerst de karamel maken. Hiervoor doe je 100 gram suiker in een pan. Voeg hier aan toe 30 ml water. Laat de suiker karameliseren op laag vuur. Belangrijk hierbij is dat je niet roert in de pan. De pan wat heen en weer walsen mag wel. Verwarm in een andere pan 100 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de karamel een mooie lichtbruine kleur heeft dan giet je al roerend met een garde de warme slagroom toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Roer door, haal de pan van het vuur en voeg de roomboter toe. Roer totdat de boter is opgenomen.

2

Zet de espresso en laat afkoelen.

3

Klop de mascarpone samen met 200 ml slagroom lobbig. Klop op het laatst 2 el suiker erdoor.

4

Doop de lange vingers in de espresso. Leg deze op de bodem van de glaasjes. Schep hierop 1/3 van de karamel. Schep hierop de helft van het mascarponemengsel. Verdeel hierover de helft van de overgebleven karamel. Doop de lange vingers in de espresso en verdeel over de glaasjes. Hierop komt de laatste laag mascarpone en verdeel dan de overgebleven karamel erover. Zet in de koelkast voor een uurtje of drie.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: