Kaneel boterkoek met appel
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 270 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 3 tl kaneel
- 2 appels (niet al te grote)
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
3
Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.
4
Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg het vanille extract en het ei toe. Klop nog even door.
5
Spatel de bloem, kaneel, een snuf zout en de stukjes appel erdoor.
6
Schep het beslag in de bakvorm. Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er met een mes diagonale strepen in.
7
Bak de boterkoek in 27 tot 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen en snijd dan in stukjes.