Zoeter Zoetst

Kaneel boterkoek met appel

Kaneel boterkoek met appel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,00 out of 5)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 270 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 3 tl kaneel
  • 2 appels (niet al te grote)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.

3

Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.

4

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg het vanille extract en het ei toe. Klop nog even door.

5

Spatel de bloem, kaneel, een snuf zout en de stukjes appel erdoor.

6

Schep het beslag in de bakvorm. Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er met een mes diagonale strepen in.

7

Bak de boterkoek in 27 tot 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen en snijd dan in stukjes.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: