Italiaanse plaattaart met pesto
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 gram pesto
- 2 el crème fraîche
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 200 gram cherry tomaatjes
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- Parmezaanse kaas om de plaattaart mee te bestrooien
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Meng de crème fraîche met de pesto. Verdeel dit over het bladerdeeg.
3
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in stukjes en de courgette in plakjes. Halveer de tomaten. Verdeel de groenten over de plaattaart.
4
Bestrooi de plaattaart met de oregano, rozemarijn, peper en zout.
5
Bak de Italiaanse plaattaart in 25-30 minuten gaar. Bestrooi daarna met Parmezaanse kaas. Lekker met een groene salade.