Diner

Italiaansee plaattaart met pesto

Italiaanse plaattaart met pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,33 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 gram pesto
  • 2 el crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • Parmezaanse kaas om de plaattaart mee te bestrooien

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Meng de crème fraîche met de pesto. Verdeel dit over het bladerdeeg.

3

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in stukjes en de courgette in plakjes. Halveer de tomaten. Verdeel de groenten over de plaattaart.

4

Bestrooi de plaattaart met de oregano, rozemarijn, peper en zout.

5

Bak de Italiaanse plaattaart in 25-30 minuten gaar. Bestrooi daarna met Parmezaanse kaas. Lekker met een groene salade.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: