Ontbijt en lunch

Appeltaart broodjes met roomkaasglazuur

Appeltaart broodjes met roomkaasglazuur

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2,50 out of 5)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram roomkaas
  • 40 gram poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de appels in kleine stukjes en meng ze met de kaneel en suiker.

3

Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht.

4

Verdeel de appelstukjes over het deeg. Rol het deeg op, dit doe je aan korte kant. Leg de rol op een snijplank. Snijd dit in 6 plakjes. Leg op de bakplaat. Bak de appeltaartbroodjes in 12-14 minuten gaar.

5

We gaan nu de roomkaasglazuur maken. Hiervoor mix je de boter luchtig. Dit duurt enkele minuten. Voeg de roomkaas, poedersuiker en vanille extract toe. Klop nog enkele minuten door.

6

Serveer de appeltaartbroodjes met de roomkaasglazuur.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: