Hummusbowl
Ingredients
- 400 gram zoete aardappel
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 komkommer
- 1 rode paprika
- 2 kleine rode uien
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram feta
- 4 mini naanbroodjes
- 4 (vega) kip schnitzels
- 2 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- Hummus (ongeveer 8 el)
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het blik kikkererwten uitlekken en spoel het dan af.
Meng de kikkererwten op een bakplaat met 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder en zout en peper.
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Besprenkel met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Bestrooi met zout en peper.
Bak de kikkererwten en zoete aardappelblokjes een kwartier in de oven.
Ondertussen snijd je de komkommer, paprika en rode ui in stukjes.
Halveer de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes.
Bak de (vega) kipschnitzels goudbruin.
Proef of de zoete aardappel gaar is. Als de zoete aardappel gaar is haal je hem uit de oven. Hussel de kikkererwten even om en bak nog een minuutje of 5. Bak dan ook even de naanbroodjes mee.
Doe alle ingrediΓ«nten mooi in een kommetje. Serveer de hummus erbij.