Nieuwsberichten

Griekse bowl

Ik ben dol op zo’n lekker kommetje vol. Ik maakte deze Griekse variant met zelfgemaakte tzatziki. Erg makkelijk en ideaal om lekker veel groenten binnen te krijgen. Serveer de bowl met pitabroodjes. Ook heerlijk om in de tzatziki te dippen.

Griekse bowl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram Griekse yoghurt met 10% vet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl dille
  • 1 tl citroensap
  • 200 gram feta
  • 4 pita broodjes
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 12 groene olijven
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 320 gram vegetarische kipstuckjes
  • 1 el oregano

Instructions

1

Verwarm de oven voor volgens de bereidingstijd op de verpakking van de pitabroodjes.

2

Doe de vegetarische kipstuckjes in een kom en bestrooi met 1 el oregano en zout en peper.

3

Snijd 1 komkommer in de lengte door. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de rest van de komkommer. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.

4

Hak de teentjes knoflook fijn.

5

Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, dille, citroensap en olijfolie. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

6

Snijd de feta in blokjes. Snijd de paprika en de overgebleven halve komkommer in stukjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes.

7

Maak alvast de kommetjes op door de feta, komkommer, paprika, olijven, rode ui en cherrytomaatjes erin te leggen. Nu gaan we de warme ingrediΓ«nten bereiden.

8

Snijd de courgette in plakken. Grill ze in grillpan. Bak ondertussen de kipstuckjes goudbruin in wat olie. Bak de pitabroodjes af.

9

Leg de warme courgette, kipstuckjes en pitabroodjes erbij in de kommetjes. Serveer met lekker veel tzatziki.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: