Gnocchi pesto met oude kaas uit de oven
Ingredients
- 500 gram gnocchi
- 150 gram pesto
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram geraspte oude kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter of wat olie.
Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook.
Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Halveer de tomaatjes. Hak de knoflook en ui fijn.
Fruit in een pan met wat olie de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en bak 5 minuutjes mee. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 2 minuten mee.
Als het water kookt voeg je de gnocchi toe. Als de gnocchi boven komt drijven haal je ze eruit en schep je ze in een vergiet. Spoel af met water en dep droog met een schone theedoek.
Meng de gnocchi met de paprika, tomaatjes, knoflook en ui. Roer de pesto erdoor. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte oude kaas. Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven.